Головна » 2012 » Березень » 25 » Ролети тканинні
14:47
Ролети тканинні
Ролети тканинні (тканеві ролети, ролетні штори, ролетки тканинні)
 
     Тканинні ролети, або як їх ще називають ролокасети тканинні, рулонні штори, тканеві ролети, ролетки тканинні є зручним і сучасним засобом для захисту від сонячного світла. Це стильний та практичний, а останнім часом ще й престижний елемент оформлення вашого вікна, який додасть родзинку в будь-який інтер'єр.

     Ролети  тканинні  (ролокасети тканинні) досить часто застосовуються не лише для прикраси вікна чи захисту від сонця, а й для оформлення сучасних інтер'єрів професійними дизайнерами: в будинку, квартирі, офісі, на дачі, в кафе, готелі, ресторані тощо. 

     Тканинні ролети (рулонні штори) ідеально підходять, для металопластикових вікон чи дверей та навіть лоджій. Ролетки виконують, як практичну функцію захищаючи приміщення від сонця так і функцію декору. З цими регулючими шторами завжди можна зменшити або збільшити кількість сонячного світла, що надходить в приміщення зовні. Також за допомогою ролети ви зменшуєте нагрівання приміщення, а прямі сонячні промені не падають в кімнату і зменшується вигорання стін, меблів тощо.

     Ролети (ролокасети тканинні) — це цілісне тканинне полотно, яке намотується на вал. Ролети виробляють переважно з натуральних матеріалів, але плотні тканини з візерунками в основному з поліестеру. Усіх їх обробляють антиалергенним просоченням, так що небезпеки для здоров'я вони не становлять. Тканинні ролети не вигоряють на сонці, не збирають пил і підходять для монтажу на будь-яке металопластикове вікно, двері чи балконний блок.

     Ролетки тканинні – це виріб, який наші фахівці виготовляють кожен раз індивідуально, на замовлення кожного клієнта в залежності від особливостей вашого вікна та розмірів. У кожного вікна є свої нюанси і тільки майтер зможе виявити їх професійно та врахувати при виготовлені обраних вами ролетів. Тому радимо не викидати гроші на так звані "стандартні" готові ролети в гіпермаркетах чи на базарах. На замовлення базарів азійські виробники ролет, як правило, роблять декілька "стандартних" розмірів із дешевої сировини, а люди купуючи "лиш би дешеве" не знають потім як і куди їх прикріпити. Малоймовірно, що ви знайдете саме свій розмір ще й з тією тканиною, яка вам сподобалась і з тим ступенем щільності, яка потрібна саме для ваших вікон. 

     Як правило в будівельних магазинах чи на ринках продають дешеву "стандартну" ролету розраховану на масового покупця з низькою ціною та сумнівною якістю. Гарантійний чи післягарантійний ремонт у гіпермаркетах чи базарних будках на тканинні ролети, жалюзі, москітні сітки, ролокасети чи інші подібні вироби вам навряд запропонують. Є багато випадків, коли люди, які придбали  ці дешеві вироби (не в останню чергу через надто низьку ціну чи необізнаність) просять наших спеціалістів переробити чи зремонтувати ці неякісні а іноді й небезпечні вироби. Крім того, часто на готові тканинні ролети пускають низькоякісні матеріали, які продати іншими способами не вдається. 

     Отже, якщо ви вже встановлювали собі металопастикові вікна чи москітні сітки, то маєте знати, що однакових вікон не існує, навіть в одному будинку чи квартирі розміри вікон можуть відрізнятися (від декількох мм до декількох см). Тому найкращий варіант купити тканинні ролети і зекономити гроші — викликати додому майстра-замірника, який з точністю до міліметра заміряє ваші вікна та порадить яку вибрати тканину, тип ролетної системи чи варіант управління. Зрозуміло що якісні вироби (наприклад закрита система з алюмінієвим коробом і направляючими, а нижня планка металева, а не пластикова) прослужать довше однотипних "штамповок", так як в різних приміщеннях (вітальня, кухня, ванна кімната, спальня, дитяча чи гараж) вам будуть практичніші різні класи тканин від простих з льону до прогумованих "Black out".

     Новітні технології дозволяють наносити на тканинні ролети, жалюзі різноманітні візерунки (від логотипів до портретів), що добре пасуватимуть до стилю вашої кімнати.

     Для тканинних ролет  використовуються різні типи тканин. Вони бувають декоративними, середньої щільності, плотні і повністю непрозорими (прогумованими "blackout"). 

Декоративні тканини не здатні захистити від сильного сонячного світла, а у вечірній час своїм візерунком притягують погляди з вулиці. Вони більше прикрашають приміщення і використовуються в той час, коли немає необхідності в захисті від сонця.

Середньої щільності тканини вже добре справляються з прямими сонячними променями (кімната не нагрівається, не вигорає). Зазвичай їх ставлять на вікна в кабінетах, їдальнях, вітальнях, зимових садах, балконах. Тобто, скрізь, де є необхідність, щоб вдень навіть при опущених ролетах було достатньо світло. Якщо вибрати цей тип тканин, то ролети взагалі не потрібно буде піднімати.

А ось для спальні найкраще підійдуть ролети з плотної тканини або повністю непрозорі. Плотні тканини не мало просвічуються (плотна тканина, особливо темного кольору, краще блокує світло і тінь із спальні) і здатні врятувати вас навіть від яскравого ранкового сонця, а от останній тип виконується в прогумованому варіанті та взагалі не пропускає світло. Такі ролети використовують в кінотеатрах і спальних кімнатах, іноді у вітальнях, кухнях, а завод виробник тканин рекомендує їх для вологих приміщень. Блекаути добре застосовувати там де стоїть монітор комп'ютера чи телевізор, щоб не відблискував екран.

     Ролети можуть бути відкритого типу і закритого типу (ролети в коробі з алюмінію).
     У відкритому типі вал залишається назовні і тканина намотується на нього рівномірно під натягом металевої нижньої планки. Із недоліків те, що залишається невелика щілина між рамою і тканинним полотном, а також тканина ролети має технологічну властивість закручуватись. Тому в цьому проміжку (1-2см) може проходити світло.
     У закритому типі вал захований в алюмінієвий корпус і тканина рухається вздовж алюмінієвих направляючих вгору і вниз так само  під натягом металевої нижньої планки. Направляючі і короб є різних видів і виготовлені з різних матеріалів.
     АлПласт Львів використовує лише найкращі з них — алюмінієві плоскі та алюмінієві П-подібні направляючі і короби. Направляючі надають конструкції елегантного вигляду, не виділяються на фоні вікна і є практичні: при провітрювані вікна ролета облягає його по всій площині і немає щілини, так як направляючі перекривають їх собою. Така ролета ніколи не заіржавіє і не є шкідливою. Також закритий тип має ряд переваг. Це маскування всіх робочих елементів системи, відсутність просвітів, захист тканини від пилу та деформування, надійне кріплення полотна.
     Для тих наших клієнтів, як не бажають, щоб їх вікно свердлили навіть невеличкими шурупами (ми використовуєм товщиною 1-2мм) пропонуємо систему закритого типу, яка повністю наклеюється на вікно і не пошкоджує його. Така система тримається на вікні довго і через декілька років її можна демонтувати, а вікно при цьому не матеме жодних, навіть мікроскопічних ушкоджень.
 
 
Переглядів: 6864 | Додав: alplast_lviv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Регистрация | Вход ]